Agenda voor de Veenkoloniën

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

2744342839

De Agenda voor de Veenkoloniën is een samenwerkingsverband van de provincies Drenthe en Groningen, de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Vlagtwedde en de waterschappen Hunze en Aa’s en Velt en Vecht. De samenwerking komt voort uit het advies van de Commissie Hoekstra van 2001 en is gericht op de sociaal-economische versterking van de Veenkoloniën. De samenwerkende partners zijn verenigd in een Stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën.

De missie van de Agenda voor de Veenkoloniën is:

Het profileren en positioneren van de Veenkoloniën als innovatief landbouwgebied met kansen voor water en energie als onderdeel van de biobased economy in Noord-Nederland.

Dit doen zij door het ontwikkelen van een sterk netwerk waardoor ze samen met gebiedspartners aansprekende projectresultaten kunnen behalen.

Innovatieprogramma Veenkoloniën
Het nieuwe Europese landbouwbeleid gaat voor grote veranderingen zorgen in de Veenkoloniën. Om tijdig op die veranderingen in te kunnen spelen hebben de Agenda voor de Veenkoloniën, LTO Noord, AVEBE en de Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen gezamenlijk het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën 2012-2020 opgesteld (zie het filmpje hieronder voor meer tekst en uitleg). Doel van dit programma is om vanuit de bestaande kracht en dynamiek aan vernieuwing en versterking te werken van het gehele agro-complex in de Veenkoloniën. Meer informatie over het innovatieprogramma en de projecten die zijn gestart treft u hier.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1428071380165{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #e2e2e2 !important;}”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch