Agribusiness en tuinbouw

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Agribusiness en tuinbouw

De agrarische- en (glas) tuinbouwsector in Drenthe staan bekend om hun veerkracht en innovatieve werkwijzen. De ondernemers lopen voorop in het benutten van stoffen uit planten, in sensortechnologie en water- en nutriëntenmanagement.

Planten bieden van nature stoffen (plantinhoudstoffen) die unieke eigenschappen hebben. De specifieke teelt van deze gewassen en het toepassen van deze stoffen door de verwerkende industrie is de kroon op de Biobased Economy. Drenthe heeft de ondernemers en de kennis om dit te realiseren. Dat geldt ook voor de toepassing van reststromen. De toepassing van reststromen en het gebruik van plantinhoudstoffen als hoogwaardige grondstoffen bieden de basis voor unieke Drentse innovaties. Veel gewassen kunnen  gebruikt worden als grondstof voor bepaalde kunststoffen, gezondere voeding en/of medicijnen. Andersom kunnen bepaalde Biobased producten weer goed worden ingezet in de agrarische- of (glas) tuinbouwsector.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text css=”.vc_custom_1434537978523{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #67ae73 !important;}”]PlantValue

PlantValue is een initiatief van en werkt samen met ondernemers uit het tuinbouwcluster (Stichting Tuinbouw Emmen, LTO Noord Glaskracht, gemeente Emmen, provincie Drenthe, NOM, Sensor Universe, Syntens, Kamer van Koophandel). Er wordt structureel en intensief samengewerkt, met kennisinstellingen en scholen binnen de business cases (WUR-PPO, CEW, Wetsus, Van Hall Larenstein, Stenden, CAH Dronten, Groene Welle, etc.).

PlantValue heeft als doel het stimuleren van duurzame economische bedrijvigheid door het realiseren van  innovatieve, hoogwaardige en marktgestuurde productieketens voor de tuinbouwsector met de verwerkende industrie (o.a. food, feed, farma, chemie en cosmetica). PlantValue wil samen met ondernemers innovatieve business cases initiëren en realiseren die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Biobased Economy.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch