AgroAgenda Noord-Nederland

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Boeren, verwerkende industrie, kennisinstellingen en de overheid in Drenthe, Fryslân en Groningen bundelen hun krachten voor landbouwinnovatie in Noord Nederland. Met elkaar werken partijen aan een moderne, renderende landbouw, die schoon en efficiënt produceert en die meer in harmonie is met mens en omgeving.

 

2744600120

Foto: Geert Smit

De agrosector is een belangrijke pijler in de noordelijke economie, ook op dit moment groeit de sector en heeft de sector een goede uitgangspositie voor de toekomst. Met de AgroAgenda willen partijen een bijdrage leveren aan maatschappelijke uitdagingen als klimaat en energie. Bovendien moet de AgroAgenda een bijdrage leveren aan de versterking van de werkgelegenheid in de agrosector. Hiermee kan in de komende jaren ook na afbouw van de inkomenssteun en verlaging van de fondsen uit Europa, de landbouw in Noord Nederland haar positie behouden als motor voor de Noordelijke economie.

De AgroAgenda verstevigt de ambitie van Noord Nederland richting het Rijk, rond innovatie en investeringen in de landbouw en agribusiness en de voorbereiding van de Europese plattelandsontwikkelingsprogramma. Ingezet wordt op:

  • Verder verduurzamen van de productie, waarmee Noord Nederland koploper in duurzaamheid kan worden en als voorbeeld voor Europa kan dienen.
  • Duurzaam gebruik van groene grondstoffen in de hele keten.
  • Landbouw ontwikkelruimte bieden in balans is met andere functies en met agrarisch natuur- en landschapsbeheer bijdraagt aan verbetering van de kwaliteit van het landelijk gebied.
  • Optimalisatie van de landbouwstructuur en waterhuishouding.
  • Bouwen aan een sterk kennisnetwerk voor vernieuwing, een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en landbouwpraktijk.
  • De AgroAgenda is tot stand gekomen onder leiding van prof. dr. ir. Rudy Rabbinge met medewerking van betrokkenen uit de landbouwsector, de verwerkende industrie, natuur-en milieuorganisaties, onderwijs- en kennisinstellingen, en provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Wilt u meer informatie over de AgroAgenda Noord Nederland download hier de PDF en/of neem contact op met Eisse Luitjens, programmamanager clusterorganisatie Agrifood en Biobased. Telefoon: 06-53 42 46 29

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1434548692876{padding-top: 10px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 10px !important;background-color: #ffffff !important;}”]De AgroAgenda Noord Nederland is een initiatief van greenlincs.

Onderstaand nog een fimpje ter verduidelijking:[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/LLzUyUlXDw4″][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch