Biostromen

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Binnen het project biostromen wordt gewerkt aan hoogwaardige toepassingen van biomassa reststromen uit de tuinbouw. In samenwerking met HLB ontwikkelt Bioclear een techniek om uit deze reststromen hernieuwbare chemicaliën te produceren en te winnen met een benadering die aangeduid wordt met de term ‘slowtech’. Deze terms staat voor het werken met reststromen uit de land- en tuinbouw die zeer sterk seizoensgebonden beschikbaar komen.

Door de opslag, voorbehandeling en productie van de gewenste producten vergaand met elkaar te verbinden en gebruik te maken van microbiologische processen, wordt een concept ontwikkeld dat weinig investeringen vraagt en lage bedrijfskosten kent. Met een dergelijke aanpak, kan met een lage productiviteit gewerkt worden.

In het project test Bioclear een aantal technische aspecten van het concept én wordt het economisch rendement onderzocht. Ook wordt aandacht besteed aan duurzaamheid en wordt verkend bij weke partijen en op welke schaal dit concept uit kan.

Meer informatie over het project is te vinden via Bioclear en HLB.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Dit project wordt uitgevoerd door:

HLB logo

 

bioclear-logo[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch