Greenlincs

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Greenlincs is het platform voor initiatieven, innovatie en krachtenbundeling van de Noord-Nederlandse AgriFood-sector en Biobased Economy. Economisch zijn dit kansrijke sectoren! Greenlincs staat voor de ontmoeting vanuit de sectoren. Goede ideeën en nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

De groene kracht van Noord-Nederland
Alle ingrediënten zijn aanwezig om van noordelijk Nederland een Biobased-regio op Europees niveau te maken. Waarom? Hier combineren we een sterke AgriFood-sector met volop innovatieve bedrijvigheid in de chemie. Die chemie verandert deze jaren steeds meer in een groene chemie. Dat is chemie op basis van groene grondstoffen -dus biobased- in plaats van aardolie en gas. En juist de agrarische sector is steeds meer dé leverancier van die groene grondstoffen. Dit levert het Noorden veel kansen.

Sterk bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs
Hetzelfde geldt voor de Foodsector, waar nieuwe kennis over aloude grondstoffen steeds meer wegen opent. Daarvoor hebben we ondernemend bedrijfsleven –van regionaal MKB tot wereldspelers- en een aantal sterke onderzoeksinstituten in huis.

Het onderzoek en de toepassing van nieuwe mogelijkheden van groene grondstoffen, dat is de wereld van de Biobased Economy en groene chemie. Een dynamische wereld waarin dagelijks nieuwe vindingen worden gedaan. Het MBO, HBO- en academisch onderwijs in het noorden versterken deze ontwikkeling door een gerichte uitwisseling met de agro-, food- en chemiesector.

Greenlincs: voor wie?
Greenlincs is het platform waar groene kennis en nieuwe business elkaar ontmoeten. In de eerste plaats voor de AgriFood-sector en de Biobased Economy in Noord-Nederland. Groene chemie speelt  daar een belangrijke rol in. Passende cross-over-projecten met Water, Energie, Health en Life Sciences hebben daarnaast evengoed onze belangstelling. Greenlincs opereert in een uitgebreid netwerk.

Greenlincs ondersteunt groene en biobased-ideeën van innovatieve ondernemers.

Meer informatie treft u op de website van greenlincs.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text css=”.vc_custom_1434548976004{background-color: #ffffff !important;}”]Greenlincs-2[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch