Chemport Emmen aangesloten bij Federatie Bio-economie Nederland

Sinds kort is Chemport Emmen aangesloten bij de Federatie Bio-economie Nederland. Deze organisatie verenigd meerdere sectoren binnen de bio-economie: van land- en bosbouw, de mariene sector, voedsel, papier en energie tot chemie en materialen. Doel van de federatie is om de transitie naar een bio-economie te versnellen.

 

De federatie is opgericht door Roel Bol, oprichter en oud-directeur programmadirectie Biobased Economy bij de Rijksoverheid, en Dorette Corbey, oud voorzitter van de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa (Commissie Corbey). Met de oprichting willen de oprichters een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar een low carbon bio-economie.

 

Om dit te bereiken zet de federatie in op het creëren van een beter investeringsklimaat voor een duurzame bio-economie. Zo geeft de federatie gevraagd en ongevraagd advies aan de overheid, organiseren ze bijeenkomsten rond actuele thema’s, brengen ze bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende sectoren bij elkaar, bundelen en verspreiden ze kennis, vergroten ze het maatschappelijk vertrouwen in de bio-economie en dragen ze bij aan het creëren van de juiste voorwaarden om markten voor biobased producten te ontwikkelen.

 

Meer informatie over de federatie is te vinden op de website www.bio-economie.nl