PlantValue

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]PlantValue is een initiatief van en werkt samen met ondernemers uit het tuinbouwcluster (Stichting Tuinbouw Emmen), LTO Noord Glaskracht, gemeente Emmen, provincie Drenthe, NOM, Sensor Universe, Syntens, Kamer van Koophandel. Er wordt structureel en intensief samengewerkt, met kennisinstellingen en scholen binnen de business cases; WUR-PPO, CEW, Wetsus, Van Hall Larenstein, Stenden, CAH Dronten, Groene Welle, etc).

PlantValue heeft als doel het stimuleren van duurzame economische bedrijvigheid door het realiseren van  innovatieve, hoogwaardige en marktgestuurde productieketens voor de tuinbouwsector met de verwerkende industrie (o.a. food, feed, farma, chemie en cosmetica). PlantValue wil samen met ondernemers innovatieve business cases initiëren en realiseren die bijdragen aan het brede Drentse Innovatieplatform Biobased – Agribusiness & Chemie.

Het verwaarden van plantinhoudstoffen uit hoofd- en reststromen is hierin een kansrijke transitie voor de Agribusiness. Het hieraan koppelen van verschillende sectoren (bv. chemie en farma) biedt vervolgens een economisch perspectief met nieuwe afzetmarkten en werkgelegenheid als gevolg.  PlantValue erkend dit en staat voor open-innovatie, kennis delen en samenwerken. Telkens vanuit de gedachte dat Agribusiness gecombineerd met andere sectoren en een Biobased uitgangspunt de sleutel tot succes kan zijn.

In het kader van bovenstaande heeft PlantValue de volgende visie:

Het ontwikkelen van duurzame economische bedrijvigheid door het realiseren van hoogwaardige en marktgestuurde productieketens voor Food, Feed, Farma en Chemie.

Hiervoor wordt kruisbestuiving met andere regionale bedrijvigheid, zoals bijvoorbeeld voeding, sensoriek, energie en water gezocht.

Ambassadeurs
PlantValue neemt steeds duurzamere vormen aan en is verankerd in de noordelijke provincies en met verschillende kennisclusters. Inmiddels hebben verschillende personen zich bereid gevonden om op persoonlijke titel en vanuit hun eigen bedrijf/netwerk zich in te zetten voor PlantValue en de betrokken ondernemers. De ambassadeurs zijn ondernemers uit de agro-tuinbouw sector en experts op gebied van onderwijs, onderzoek, advies, financiering en belangenorganisaties. Hierdoor wordt de draagkracht van PlantValue verbreed en biedt meer perspectief op rendabele business cases. De ambassadeurs hebben zitting in de klankbordgroep en zijn ook actief in de lobby naar nieuwe netwerken en business cases.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met kwartiermaker PlantValue:

Jolanda Heistek
T: 06-13608752
@Plant_Value
@JolandaHeistek

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch