PRIGRES: Praktijk Implementatie Groeimodellen En Sensoren

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Glastuinbouwtelers hebben te maken met grote hoeveelheden klimaatinstelling, de regelsystemen rond teelt, klimaat, gewasgezondheid, energie, water en voedingsmiddelen worden steeds complexer. Het is van groot belang dat energie-, water- en meststoffenverbruik zo efficiënt mogelijk is, om kosten te beheersen en het effect op natuur en omgeving zoveel mogelijk te beperken. Productie met een goede kwaliteit en gewasgezondheid is dan het uiteindelijke resultaat. Het project PROGRES is er op gericht om alle beschikbare teeltdata onderling te verbinden, zodat er een beter inzicht ontstaat in teelt- en klimaatproces. PRIGRES maakt de gewenste informatie beschikbaar in webapplicaties.

Partners
Voor dit project is een praktijknetwerk gestart met 2 landbouwondernemers uit de veenkoloniën samen met Wireless Value B.V., Green Formula B.V. en CIV-sensoren(Groene Welle). PlantValue en Stichting Tuinbouw Emmen (STEM) ondersteunen dit project voor de regio.
Dit project wordt gefinancierd door de betrokken ondernemers, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en  het ministerie van Economische Zaken vanuit de regeling Praktijknetwerken. Het ministerie ondersteunt daarmee de doelstelling voor 2020 van het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën 2012-2020 dat de landbouw in de Veenkoloniën een vitale sector is en blijft.

“Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Dit project wordt o.a. uitgevoerd door:

logo wireless value    logo greenformula

logo groene welle logo tuinbouw emmen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch